НАСА издирва чудовището от Лох Нес. Това стана ясно след като Център "Лох Нес" призова космическата агенция да предостави опита си в новото издирване на легендарното същество по случай 90-годишнината от експедицията на сър Едуард Маунтин, която се провела в периода от 30 май до 2 юни 1934 година.

Това е и първата експедиция, вписана в официалния регистър на чудовището от Лох Нес, където са отчетени и 1156 наблюдения.

"Надяваме се, че ловците на Неси по целия свят ще ни помогнат да достигнем до хората в НАСА. Надяваме се да достигнем до тях чрез силата на социалните медии.

Надяваме се само на техните експертни насоки, които да ни помогнат в продължаващото търсене на отговори.", отбеляза Ейми Тод от Център "Лох Нес".

През 2023 г. се проведе едно от най-мащабните претърсвания на езерото Лох Нес в Хайлендс, което завърши с хидрофон, уловил силни подводни шумове, и няколко потенциални наблюдения.

"Миналата година привлякохме вниманието на света с едно от най-големите търсения на Неси, като към нас се присъединиха участници от Америка, Канада, Франция, Италия, Япония и много други.

С чутите необясними шумове, наред с възможните наблюдения, тази година сме решени да разберем повече за неуловимото чудовище от Лох Нес", отбеляза генералният мениджър на центъра Пол Никсън.

"Освен че молим за помощта на начинаещи ловци на чудовища, които да ни помогнат в нашето приключение, молим и за помощта на експерти.

Развълнувани сме да направим това търсене най-голямото досега, докато търсим ново оборудване, което да ни помогне да разкрием най-големите мистерии на езерото", допълни той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук