Край Лвов приключиха съвместните учения на НАТО и украинските въоръжени сили Rapid Trindent-2019.


Основната цел на военните мероприятия беше съвместното придобиване на опит, изучаването от украинските подразделения на начина на провеждане на военни операции в съответствие със стандартите на Северноатлантическия алианс, пише "Поглед инфо".

Известно е, че в ученията участваха близо 4 хиляди военнослужещи от Украйна и 13 страни от НАТО, както и 600 единици военна техника. Завършването на Rapid Trindent беше съобщено от официалната пресслужба на Държавната гранична служба на Украйна във “Фейсбук”.

В доклада се казва, че в рамките на ученията военните са използвали симулационна система, която позволява да се имитират действията на съюзници и противници във визуалното пространство в реално време.

От ведомството съобщиха също, че ученията на Яворовския полигон са били максимално близки до реалните военни операции. Преквалификацията на военнослужещите е с цел изучаване на стандартите на НАТО в този отрасъл.

По-конкретно, граничните служители е трябвало да натрупат опит и да повишат нивото си на взаимодействие с други звена на определен сектор, за да могат да действат безпроблемно по време на кризисни ситуации на държавната граница.

„На Харков” съобщи, че ученията Rapid Trindent-2019 са започнали в района на Лвов на 13 септември и военните отработват най-вече настъпателни задачи. Както коментира военният експерт Юрий Кнутов, тези мероприятия са проведени в планински условия, което може да означава евентуално развитие на настъплението към Крим.

Превод: В.Сергеев