Британските медии го наричат "най-големия жив късметлия". 37-годишният жител на английския град Плимът е успял да избегне смъртта цели 10 пъти, съобщава Daily Star.

От най-ранна детска възраст Уес Грант попада в екстремни ситуации, които могат да му костват живота. Като малък, докато карал колело в ЮАР, прелетял през кормилото и паднал на шосето.
Когато бил на 16, станал жертва на пожар и толкова силно изгорил краката си, че му се наложило отново да се учи да ходи. На 17 години получил сериозни изгаряния по лицето заради пламнал дезодорант. След това започнал да изпълнява опасен трик с бълване на огън, но малка грешка и гориво с некачествен произход довели до нови изгаряния. 

Веднъж, докато минавал край подозрителна кола, бандит го ранил с шестограм ключ. Разминал се с наранявания на лопатката, а белите му дробове не били засегнати като по чудо.  

През 2006 г. Грант напуснал ЮАР, за да стане кралски морски пехотинец. Два пъти е бил в Афганистан, в провинция Хелманд, и е попадал под обстрела на талибаните. 

По време на службата Грант е получил сърдечен удар и е загубил зрението си за 8-9 часа. Оказало се, че той има тромб, който преминал през сърцето и достигнал до шията. Ограничаването на кръвния поток предизвикал зрително увреждане.

Лекарите го оперирали. Специалистите оценили шансовете му да оцелее на 50%. 

В последната си година като морски пехотинец Грант работел като инструктор на летището. Направил е около 260 скока с парашут. Веднъж, докато бил във въздуха, случайно скъсал и двете въжета и отново се разминал на косъм със смъртта. 

През 2013 г. напуснал военна служба и се заел със защита на плавателни съдовете и товара им от пирати. Раняван е няколко пъти, но е оживял.  След това се е преквалифицирал в бодигард на звезди, високопоставени персони. Охранявал е дори членове на кралското семейство.

Грант се занимава с бодибилдинг и може да се похвали с куп титли. 

Превод: БЛИЦ