Най-малко петима души са загинали при експлозия в лагер на палестински бежанци в южната част на Ливан, съобщиха ливанските телевизии.
Инцидентът е станал в лагера на палестински бежанци “Мийе-Мийе”, който се намира в района на град Сайда. По данни на телевизия New-TV сред загиналите е и помощник представителят на Организацията за освобождение на Палестина /ООП/ в Ливан Камал Медхат. Телевизия “Ал Мустакбал” пък съобщи, че заедно с Медхат са загинали четирима негови телохранители.
По данни на АФП, която се позовава на представители на ливанските силови структури, функционерът от ООП и съпровождащите го лица са загинали, когато техният автомобил е бил взривен с помощта на заложено край пътя взривно устройство.
Представител на партията Фатах, близко свързана с ООП и контролирана от палестинския президент Махмуд Абас, потвърди за Ройтерс информацията за смъртта на Медхат.
Обстоятелствата около инцидента, както и данните за броя на загиналите и пострадалите все още се уточняват, посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ