Великобритания регистрира най-малкия брой новозаразени с коронавирус за едно денонощие от началото на годината, предаде Ройтерс. Правителството съобщи за повече от 41 хиляди нови заразени за изминалите 24 часа срещу над 55 хиляди през предходното денонощие.

Това е най-ниският брой от 27 декември, когато не са били направени много тестове заради празничния период. За сметка на това обаче са починали още 1295 човека с положителен тест за коронавирус. Това е третата най-висока смъртност за едно денонощие от началото на епидемията във Великобритания.

Общият брой на случаите на коронавирус в страната надхвърли 3 милиона и 357 хиляди. Великобритания е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Русия.  Смъртните случаи, свързани с коронавируса, са 88 590. Великобритания е с най-много починали в Европа и на пето място в света след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.

По-рано правителството на Борис Джонсън обяви, че от понеделник се спира действието на така наречените коридори за пътуване. Това беше списък от държави, от които можеше да се пътува до Острова без отрицателен тест за коронавирус.