Румейса се впусна в пътуването на живота си, като се качи на полет от Истанбул до Сан Франциско. Тя летеше за първи път в живота си и за да измине 13-часовото пътуване, екипажът на Turkish Airlines трябваше да премахне шест реда седалки.

Поради заболяване, наречено сколиоза, Румейса не може да седи дълго време и трябва да лежи на носилка. Преди пътуването тя говорила с репортери на летището в Истанбул за това как се чувства.

„Това ще бъде първият ми полет, както и първото ми пътуване в чужбина. Но вярвам, че това преживяване ще бъде първо за много хора, не само за мен. Защото, както знаете, възможността за пътуване на носилка обикновено е запазена за пациенти, които се преместват от едно интензивно отделение в друго“, каза тя.

След полета Румейса сподели няколко снимки от самолета и благодари на екипажа и авиокомпанията за организирането на пътуването, като добави, че е било невероятно изживяване.

„Това беше първият ми полет, но със сигурност няма да е последният. Оттук нататък за мен ще бъде чест и удоволствие да летя до различни точки на света. „Благодаря от дъното на сърцето си на всеки един човек, който участва в моето пътуване“, написа тя.

Иначе Румейса отпразнува подобряването на три нови световни рекорда. След скорошно измерване тя стана жената с най-големи ръце, както и с най-дълги пръсти и гръб.

Дясната й ръка е дълга 24,93 см, докато средната женска ръка е дълга около 17 см.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук