Видео от мост в планината Тайханшан беше разпространено в китайските социални медии. На него се вижда как човек минава през моста, когато изведнъж стъклото под него започва да се напуква. 
 

Съдейки по факта, че се разхождал със знаме, може да се предположи, че това е водачът, който е ръководил туристическа група.

Потребителите забелязаха, че по същото време друг мъж преминава спокойно през моста. Поради това те предположиха, че пукнатините не са реални. 

Те отбелязаха, че поради такъв специален ефект някои от посетителите могат да получат инфаркт. 

След като видеото беше разпространено и критикувано от потребителите на социалните медии, администрацията на окръг Източен Тайханшан обясни, че пукнатото стъкло е панел със специални ефекти, инсталиран на няколко участъка на моста „за провокация“. 

Когато някой стъпи на панела, се чува пукане на стъкло и върху него се появяват „пукнатини“. В доклада на окръжните власти се казва още, че заснелият видеото знаел, че това ще се случи. 

Според администрацията те много съжаляват, че хората са се уплашили, но няма да сменят панелите. Властите се надяват хората да искат да дойдат и да видят как работи специалният ефект. През 2015 г. стъклото на моста наистина започна да се напуква, след което трябваше да бъде затворен за ремонт.

Превод: БЛИЦ