Най-малко две сгради, които някога са функционирали като морски таверни, са оставени на съдбата и са санитарна бомба край морето в района на малкото крайбрежно селце Фанари в Гърция. Това пише 24rodopi.com, позовавайки се на излизащия в Комотини вестник "О хронос".

Машини "павират" плажа и премахват мръсотията тези дни с оглед на предстоящия летен сезон. На няколко метра от тях обаче разрушените сгради на ETAD остават, посочва медията за най-близкия до "Маказа" огромен плаж между Фанари и Ароги.

"ETAD действа като спирачка за туристическото развитие на нашия регион", подчертават местните. Докато бизнесмените обновяват плажните си барове всяка година и подобряват съоръженията си, опитвайки се да добавят стойност към крайбрежния фронт, собствениците на старите сгради нехаят.

Критиката на гръцката медия към Дружеството за публична собственост, е и по други проекти: "Къмпинг "Фанари" и незавършената пешеходна улица на брега на Фанари. Крайбрежната зона е "заложник" на това дружество", пише „О хронос“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук