В Саудитска Арабия са екзекутирани брутално 134 души от началото на годината, като 6 от тях са били деца, когато са били арестувани, съобщи "Сън", позовавайки се на данни на организация за човешките права.

Преди страшната си смърт - чрез разпъване на кръст или обезглавяване, те са били измъчвани жестоко.
 
В доклад, представен пред Съвета на ООН за човешките права в Женева, със смъртно наказание са заплашени още 24 души в кралството. Сред тях има 3 деца, видни критици на принца Бин Салман, духовници. 
 
58 души от екзекутираните от началото на тази година са чужди граждани, повече от тях обвинени за разпространение на шиитската идея на исляма, което е престъпление в кралството на сунитите. 
 
Най-бруталната масова публична екзекуция се е провела на 22 април, на нея са убити 37 осъдени. От тях един е бил разпънат на кръст, а отрязаната глава на друг екзекутиран е била набучена на кол, разкрива "Сън".
 
Изданието изброява страните в света, в които има смъртно наказание, от тях само една европейска - Беларус.

Останалите са САЩ, Япония, Китай, Афганистан, Антигуа и Барбуда, Бахамите, Бахрейн, Бангладеш, Барбадос, Белиз, Ботсуана, Чад, Йордания, Кувейт, Лесото, Либия, Нигерия, Северна Корея, Оман, Пакистан, Сингапур, Сомалия, Коморските о-ви, Куба, Демократична република Конго, Доминиканска република, Египет, Екваториална Гвинея, Етиопия, Гвиана, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Ямайка, Южен Судан, Сейнт Китс и Невис, Св. Лусия, Судан, Сирия, Тайван, Тайланд, Тринидад и Тобаго, Уганда, ОАЕ, Виетнам, Йемен, Зимбабве.