Полицията в Ню Йорк издирва заподозрян за опит за изнасилване на 14-годишено момиче в коридора на кардиологичен кабинет в Бруклин.


Инцидентът се разигра в 13:00 часа в неделя на 202 Foster Avenue в квартал Кенсингтън в Бруклин, където се намират NYU Langone Cardiology Associates, пише BG VOICE.

Момичето пристигнало в кабинета със скутера си преди майка си. Там тя се натъкнала на неидентифициран мъж, който се приближил и се съблякъл пред нея.

Полицията съобщи, че момичето се опитало да избяга, но нападателят я съборил на земята, покривайки устата ѝ, за да не крещи. В същото време той ѝ заповядал да мълчи.

Детето продължило да се съпротивлява и в крайна сметка нападателят избягал. Последно е видян да се качва на мотопед и да бяха по Foster Avenue. Жертвата не е физически пострадала по време на атаката.

Полицията разпространи видео и снимки, документирали инцидента. Не е ясно дали той е бил пациент на някои от кардиолозите в центъра.

На кадрите се вижда, че нападателят носи черно яке, панталони и обувки, шарена шапка и синя шапка. Той е със сива раница.

Няколко часа след инцидента, от нюйоркската полиция съобщиха, че са задържали нападателят. Той се казва Давид Гонзалез на 31 години. Мъжът е обвинен в опит за изнасилване на малолетно лице.