Докато хората по целия свят треперят от плъзналата епидемия, то въздухът навън си почива от човешката безотговорност и "диша" с пълна сила. Най-голяма промяна се наблюдава във Венеция, която от години се слави с лоша миризма, мръсен въздух и вода. 

Наскоро ви показахме за колко кратко време как се промени водата в каналите във Венеция. С това дойдоха и много животински видове, сред които красиви лебеди. 

Местни споделят изключителни видеа, на които трудно можем да разпознаем онази Венеция, каквато сме свикнали да я виждаме. Любителски клип показа, че в каналите вече свободно плуват и делфини, което само по себе си е уникално и нещо невиждано. Това не се е случвало от 60 години насам. Според администрацията на града все още не става дума за пълно изчистване на водата, а за утаяване на замърсителите на дъното, тъй като е спрял трафикът на лодки по каналите.

Венецианската община обаче отчита изключително високо качество на въздуха, каквото отдавна не е било наблюдавано в града. Причината за това също е спрелият трафик на всякакви превозни средства и липсата на туристически поток.