24-годишната Нел Кордукс от английския град Кендал, графство Къмбрия, и нейният годеник Мат се срещали от шест години, но решили да сключат брак, когато научили, че Беки, 56-годишната майка на младата жена, е тежко болна.

През лятото й поставили ужасна диагноза - рак на мозъка. И в началото двойката искала да организира сватбата преди Коледа, но Беки се влошавала. Страхувайки се,  че няма да успеят, те преместили церемонията с три месеца по-рано.Но съдбата решила друго. Беки се стопявала пред очите им и до деня, в който било планирано тържеството, тя вече не можела да става.

През цялото това време дъщерята спяла на пода до леглото си и, страхувайки се от най-лошото, бързала да покаже на майка си поне малко каква ще е сватбата. Тя пуснала избраната музика, донесла роклята, а сестра й прочела подготвената реч, съобщава "Мирър"."Беше много болна, не можеше да говори, да яде или да пие, но поне можеше да ни чуе. Спях в нейната стая на пода и всеки път се сбогувах, когато излизах дори за няколко минути", споделя Нел.Беки не успяла да дойде на сватбата. Тя доживяла до деня на събитието и починала на сутринта преди церемонията. Но сватбата все пак се състояла, въпреки болката от загубата. Още повече, според Нел, майка й искала точно това. Булката разпечатала снимка на Беки, взела годежния си пръстен и отишла до олтара, като през цялото време приемала поздравления и съболезнования едновременно."Ние изпълнявахме танца на младоженците и аз почувствах вина. Но си мислех, че мога или да стоя и да плача, или да продължа празника, както би искала майка ми", казва младоженката.

Превод и редакция: БЛИЦ