В Индия невеста е отменила сватбата си и се е омъжила за свой роднина още на следващата сутрин. Жената отхвърлила младоженеца, защото според нея той я ударил по лицето, съобщава The Times of India.

На 19 януари, само ден преди сватбата, между младоженеца и булката възниква кавга. Момчето и момичето били сгодени и получили благословии от родителите си и старейшините.

На приема, който в Индия по традиция се провежда преди сватбата, семействата на булката и младоженеца се събрали заедно. За гостите бил поканен дори диджей. Почти всички танцували на неговата музика, включително невестата и младоженецът.

Когато обаче братовчедът на момичето се присъединява към двойката, избухва кавга. Първоначално роднината държал булката и младоженеца за ръце и танцувал с тях, но скоро застанал между роднината си и бъдещия ѝ съпруг. Братовчедът прегърнал булката, което силно разгневило младоженеца.

Според роднините на булката младоженецът избутал двамата. След това, както се твърди, той ударил шамар на момичето.

Шокирана, унизена и разплакана, булката е отменила сватбата. Родителите ѝ са одобрили нейното решение. Те били много ядосани и в рамките на няколко часа успели да намерят подходящ младоженец сред роднините си.

На следващата сутрин булката се омъжва за новия си младоженец в определения час и на определената дата, но на друго място", съобщава изданието.

Отхвърленият младоженец решава да си отмъсти. Той подава жалба в полицейския участък в Панрути. Момчето иска обезщетение в размер на 700 000 рупии (около 1000 евро). Семейството на младоженеца е похарчило тези пари за организиране на предсватбения прием и за самото тържество.

Според индиеца, семейството на годеницата му е упражнявало физическо и вербално насилие над него.

Роднините на момичето не признават вината си и също са се свързали с полицията. Сега служителите на реда ще трябва да установят кой е виновен за провалената сватба и дали булката трябва да върне парите на отхвърления младоженец.

Превод и редакция: БЛИЦ