Рафълс Сити Чонкинг скоро ще бъде най-големият хоризонтален небостъргач в света, пишат китайски медии. Стоманената конструкция ще тежи 12 000 тона, тя ще бъде обкръжена с 3200 стъклени и 4800 алуминиеви плочи. Огромната сграда се строи от компания Кепитъл Ленд, на върха на четири кули ще има хоризонтален мост с дължина 300 метра, широчина 30 и височина 22,5 метра. Самият мост ще се намира на височина от 250 метра.

Строежът още не е завършен, но вече държи световния рекорд за най-висок мост. Това стъклено чудо се подпира на четири кули, където има безброй офиси, апартаменти, търговски центрове и хотели.Стоманената конструкция на хоризонталния небостъргач тежи 12 000 тона, а е обкована с 3200 стъклени и 4800 алуминиеви плочи. Той е така измислен, че да има сензационна панорама към града.

Според създателите на небостъргача, той е конструиран да издържа на ураганен вятър и силни земетресения. Също така сградата е енергийно пестяща.Строежът би трябвало да бъде приключен до края на годината, а от 2019 г. ще бъде отворен да бъдещите си обитатели.

Превод: БЛИЦ