В американския щат Флорида мълния разби предното стъкло на автомобил с парче асфалт и рани пътниците, пише New York Post.

По време на гръмотевична буря електрически заряд се удари в пътната настилка пред движещ се пикап. Мълния изби голямо парче асфалт от платното, което проби кабината на автомобила, наранявайки шофьора и пътника със стъклени фрагменти.

"Това е уникален инцидент, който най-вероятно никога няма да се повтори", каза началникът на пожарната и спасителната служба на окръг Уолтън Кристофър Браун.

Инцидентът е станал сутринта в понеделник, 10 май. Пристигналите на мястото спасители са хоспитализирали жертвите с множество порязвания от счупено стъкло.

Според Браун собственикът на колата и неговият пътник са имали голям късмет, тъй като асфалтът е могъл да удари някоя от тях или да повреди и да изпрати колата, която се носи по хлъзгавата магистрала в канавка.

По-рано бе съобщено, че в американския град Спринг, Тексас, ветеринарни лекари са спасили мъж, който е бил ударен от мълния. Очевидци на инцидента - служители на близката ветеринарна клиника - извършили кардиопулмонална реанимация на жертвата, докато той получил пулс.

Превод: БЛИЦ