Когато режисьорът Стенли Кубрик й казал, че ще иска да се разсъблече, първата реакция на актрисата била: „О, не знам“.

По време на успешната си кариера, която продължава десетилетия, холивудската дива Никол Кидман е имала широк спектър от роли, които е играла, а някои от тях включват голи и секс сцени.


Най-запомнящи се сред тях определено е тези във филма на Стенли Кубрик от 1999 г. „Широко затворени очи“, съобщава „Дейли мейл“.
Австралийката участва в гореспоменатия еротичен трилър с тогавашния си съпруг Том Круз, а режисьорът я помолил да се съблече напълно пред камерата.„Той ми каза: „Искам пълна голота“ и първата ми реакция беше: „О, не знам“. Но успяхме да постигнем споразумение. Постигнахме прекрасно споразумение и всичко беше реализирано. Той ми показа сцени, включващи голота, още преди да започнем да снимаме“, спомня си актрисата и добавя:

„Тогава просто  успях да се почувствам сиурна. Бях наистина защитена и можех уверено да изследвам всички аспекти на ролите, които ми бяха възложени. „Не казах„ не “на никоя от сцените, но исках да съм сигурна в това, което правя и не исках светът да ми се смее“, каза Кидман пред „Ню Йорк Таймс“.

Превод: БЛИЦ