Бивш учител на годината е бил арестуван заради секс с две ученички и опипване на друга. Спенсър Херън, на 48 години, има три обвинения в сексуално насилие, което е станало по време на преподаването му в гимназията "Кел" в Мариета, Джорджия.
Спенсър Херън бил избран преди това за "Учител на годината" за окръг Кобб през учебната 2016-2017 година. Педагогът е преподавал 15 години в учебното заведение.

Той бил арестуван в дома си в Акуърт и е държан под гаранция от 55,220 долара.В заповедта за арест се посочва, че през същата учебна година, когато е станал носител на отличието, Херън многократно е писал съобщения на студентка с желанието да се срещне с нея на територията на училището, като й казвал, че е свързано с училищната дейност.

След това, по време на тези срещи, ученичката казва, че е била опипвана общо четири пъти.

Според информацията от съда, Херон е правил секс няколко пъти с две други ученички между 2016 и 2018 г.

Според Channel 2 Action News, една от ученичките казала на полицията, че по негова молба многократно е имала секс без предпазни средства с учителя си.

От полицията в окръг Кобб заявяват, че сексуалното насилие е продължило през учебната година 2017-2018.

Една от жертвите е разказала, че Херън й е казал да бъде "тиха", когато тя започнала да плаче по време на акта.

Друга ученичка е казала, че учителят е правил секс с нея, след като тя е казала, че "не иска да продължи", се казва в информацията от съдебните документи.

Превод и редакция: БЛИЦ