Апокалиптични теории, които предвиждат глобален катаклизъм, започват да се разпространяват в мрежата, пишат световни медии. Според прогнозите в интернет на експерти всичко ще се случи на 28 април. Разберете дали да започнете да се паникьосвате или е по-добре да се успокоите.

Пожар в катедралата "Нотр Дам" - началото на края


Катедралата "Нотр Дам" се запали в навечерието на католическата Страстна седмица, която предхожда най-трудната част от Великия пост. Естествено, такова събитие не би могло да бъде просто съвпадение, решиха потребителите в мрежата. Какво е това, ако не е предвестник на края на света. Теоретиците на конспирацията отдавна копнеят за убедителни теории за разрушението на света. И през 2019 г. краят на света Краят на света вече е обявен за три различни дари. Можете да изберете една от тях.

Най-очевидният начин е да се обърнем към пророчествата на Йоан Богослов. Той предсказва апокалипсиса през първия век и е време той да дойде. Краят на света ще започне с редица бедствия: пожари, войни, глад и унищожение. С правилното тълкуване запалването на туристическата атракция в Париж може да се интерпретира като начало на поредица от много по-глобални проблеми. Следващи в списъка са глад, смърт, общ хаос и ужасяваща присъда. Теоретиците на конспирацията са убедени, че краят на света ще се случи още преди новата година.

Нострадамус знаеше всичко. Скоро всичко ще свърши

Не е случайно, че най-известният предсказател Мишел Нострадамус е французин. Как не можете да видите връзката с факта, че великият пожар е станал точно в столицата на Френската република. Това може да е началото на края на света, описан в прогнозите. Нострадамус подробно описва края на човечеството, но в същото време го прави по такъв начин, че е трудно да се каже точно какво има предвид. И въпреки факта, че повечето от прогнозите на Нострадамус не се сбъднаха, потребителите на интернет настояват, че те са просто погрешно тълкувани.

Според една версия човечеството най-накрая и напълно ще изчезне от лицето на земята през 2019 година. Предполага се, че това ще е през есента, когато се провежда парадът на планетите. Ако решите, че е време за паника - успокойте се. В предишното предсказание на Нострадамус всички трябваше да умрем през 2018 година. По-рано пък се смяташе, че апокалипсисът трябва да дойде през 2016 година. 

Планета Нибиру се разбива на Земята

Тайнствената планета, която никой не е видял, но всеки е чувал за нея, напомня на гоферите от дългогодишния филм DMB. Пожарът в „Нотр Дам“ беше знак на приближаването на тази планета. В края на краищата тайните общества чакат пристигането й от стотици години. Те подпалиха катедралата в радост и поздрав.

28 април - тази дата е определена от последователите на теорията на конспирацията с изникването на загадъчното небесно тяло от нищото и унищожаването на живота на Земята. Планетата Нибиру ще се появи и ще унищожи Слънцето. След това температурата ще спадне до минус 280 градуса и всички форми на живот ще изчезнат.

Въпреки факта, че тази теория не е потвърдена нито от учени, нито от астронавти, феновете вярват в нейната истина. Нищо чудно, че има толкова много книги, написани за нея, както и филми. Но дори и да са прави и планетата Нибиру са унищожи Слънцето - температурата ще падне бавно. Ще има време да се охлади бирата. Но, най-вероятно няма да има апокалипсис, а по-скоро ще има бум в Мрежата.

Превод: БЛИЦ