Жител на британския град Гримсби, Линкълншир, се лиши от голяма печалба от лотарията поради нараняване и в резултат почти не умря в пожар, пише Grimsby Live.

Провалите на 78-годишния Бари Ендърби започнали, когато карал велосипед и се сблъскал с кола, която внезапно променила платното и се оказала пред него. Пенсионерът паднал, ранил крака си и забравил за лотарията, която играел всяка седмица.

В последния момент Ендърби забелязал грешката си и забързал за пусне латорийния си билет. Велосипедът бил счупен, така че трябвало да ходи с болния си крак. В резултат на това той закъснял с 15 минути и нямало как да участва в тегленето на тиража. Скоро били обявени резултатите от лотарията. Паднали се числата, което пенсионерът винаги посочвал: номерът на къщата му и рождените дни на дъщерите му. Той можел да спечели 10 хиляди паунда.

Приятели решили да успокоят тъжния Ендърби и да го заведат в кръчмата. Връщайки се вкъщи, пенсионерът поставил тигана с картофи на печката и задрямал. Докато спял, кухнята се подпалила, но той бил събуден от пожарната аларма.  "Изсипах вода върху печката. Това беше най-лошото нещо, което можех да направя ", казва той. Неговите усилия довели до факта, че пламъкът се издигнал още по-високо. Съседите извикали пожарникари, които за щастие пристигнали бързо. Единственото хубаво, което му се случило, било поне, че останал жив.

Превод: БЛИЦ