Барак Обама потвърди съществуването на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), съобщи „Метро“.

Бившият президент на САЩ обясни, че в страната няма екземпляри от извънземни и космически кораби в лаборатории, но признава съществуването на обекти без „обясним модел“.

Той каза, че има записи и кадри от неидентифицирани обекти, които САЩ не могат да обяснят.

Говорейки в „The Late Show“ по CBS с Джеймс Кордън във вторник, американският бивш лидер от 2008 до 2016 г. каза за своето президентство:

„Истината е, че когато застъпих на длъжност, попитах: „Добре, има ли някъде лаборатория, в която държим извънземните екземпляри и космически кораби?“

„Те направиха малко проучвания... и отговорът беше „Не“.

Коментарите му идват дни след като американски пилоти-изтребители разкриха, че са засичали НЛО край бреговете на Вирджиния „всеки ден“ в продължение на две години.

Обама добави: „Това, което е вярно и всъщност съм сериозен, е че има кадри и записи на обекти в небето, които не знаем точно какво са, не можем да обясним... как се движат, тяхната траектория, те не се движат по обясним модел“.

Признанието на Обама, че "всъщност има записи на обекти в небето, за което ние не знаем какво представляват. Ние не можем да обясним как те се движат, тяхната траектория" е в синхрон с по-широко признание на правителството на САЩ, след десетилетия на отричане, че НЛО са истински. Това обаче не означава, че става дума задължително за извънземни. НЛО са просто неидентифицирани летящи обекти. Не е задължително те да са космически кораби с други форми на живот.  

Следващият месец трябва да бъдат разкрити разсекретени доклади за НЛО пред Конгреса.

Феноменът отдавна очарова хората по целия свят, но често се разглежда като конспирация. Все пак много хора предполагат, че скорошната им документирана поява е доказателство за извънземен живот на земята.