Обещаваща млада актриса е намерена обесена  гардероб от баща си, след като се разстроила заради социалните мрежи, че била грозна. 19-годишната Шанте Стефънсън често се сравнявала с приятелите си в социалните мрежи, страдала от ниско самочувствие заради външния си вид, след като наскоро изгубила работата си, съобщава „Сън“.
 

По време на делото в съд в Източен Лондон стана ясно, че Шанте е отнела живота си само седмица, след като здравните власти са обявили, че вече „не е в криза“. 

В деня, в който е починала, е трябвало да ѝ бъдат доставени лекарства, но те пристигнали с два дни закъснение. Имала и предишни  опити за самоубийство.

Психиатърът Уилям Травърс, при когото ходела, разказва: „Изглежда се беше отключило от преживяването ѝ по време на роля в театрално представление, в което не мислеше, че се е представила добре и го премисляше постоянно, превъртайки го отново и отново в главата си.

Тийнейджърката се притеснявала от теглото си и се смятала за грозна. От 11-годишна си повтаряла, че е не е достатъчно добра.

Превод и редакция: БЛИЦ