Жител на британския град Саутхемптън се самоуби, след като не можа да дочака реда си при зъболекаря, който да му извади мъдреца. За това съобщава The Mirror.

38-годишният Антъни Хоскинс страдал от зъбобол поне още от януари 2019 година. Той бил в списъка на чакащите ред при зъболекаря, но просто не могъл да издържи накрая. 

Британецът приемал обезболяващи всеки ден и то в големи количества, а вечер изпивал и чаша уиски, за да може да заспи. 

Майката на Хоскинс опитала да помогне на сина си и пестяла пари за частен зъболекар. Тя трябвало да събере 1500 лири. Когато през март синът й казал, че се е натърпял на тази непоносима болка и не издържа повече, тя имала едва 900 лири и го помолила да почака още няколко седмици.

Странното е, че самият Хоскинс нямал проблеми с парите - самият той работел в агенция за подбор на персонала и винаги плащал навреме наема си. 

През пролетта майката се свързала с полицията и казала, че вече няколко дни не може да се свърже със сина си. На 3 април полицаите намерили тялото му в неговия апартамент. Там открили и банкова сметка, от която ставало ясно, че Хоскинс е в преразход с 3 хиляди лири. 

Майката на мъжа разказва, че погребението струвало толкова, колкото би излязло и посещението при частен зъболекар. 

Превод и редакция: БЛИЦ