Делегацията на Украйна е съгласувала провеждането на преговорите с Русия в Гомелска област на Беларус и отпътува натам. Това съобщиха от Националния пресцентър на Беларус, позовавайки се на беларуския политик Юрий Воскресенски, съобщиха световни медии. 

Зеленски се съгласи на преговори с Москва, но ето къде ВИДЕО


"По моя информация току-що президентът Зеленски се е свързал с президента Лукашенко. Президентът Лукашенко е убедил президента Зеленски да спаси държавния суверенитет на Украйна, и украинската делегация в момента отпътува към Гомел", заяви Воскресенски. 

Киев с ново 20: Изключи Будапеща, а добави 2 нови столици като място за преговори с Москва, руснаците още чакат в Гомел

На свой ред ръководителят на руската делегация Владимир Медински също потвърди, че украинската страна е съгласувала провеждането на преговори на територията на Беларус. 

Сутринта на 27 февруари говорителят на Кремъл Димитрий Песков заяви, че руската делегация, състояща се от представители на външно министерство, министерството на отбраната и администрацията на президента, са пристигнала в беларския Гомел и ще чака представителите на Украйна. 

По-късно обаче президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че смята преговорите на територията на Беларус за невъзможни и предложи преговорите да се проведат във Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул или Баку.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!