Попечителство върху детето на убития кардиолог поиска майката на 38-годишната Деси и баба на 3-годишното дете, която също живее в Сития на остров Крит. Искането е подадена пред първоинстанционния съд на Ласити, като в него бабата настоява за отстраняване на родителските права от майката върху детето, пише "Български новини".

Казусът ще бъде обсъден в петък сутринта. До момента няма постъпило искане от роднини на бащата по този казус. Брат муна 62-годишния лекар живее в Атина, а сестра му в Макригиалос. Ето защо основният доминиращ човек, който претендира за попечителството на детето, което е на много чувствителна възраст и не знае какво се е случило и разбира се е в центъра на вниманието, като наследник на лекаря, се нуждае от защита.

Кардиологът не е поддържал тесни отношения с близките си, за които се твърди, че не са били съгласни с неговия личен избор да се ожени за българка. В същото време стана ясно, че бабата Иванка е знаела за връзката на дъщеря си с българина Красимир Карчев, но няма фактиуличаващи я в знание на престъплението. Остава да се види реакцията от страна на роднините на убития и решение, което ще вземе съда в петък.