Мощната защита на руската армия не позволява на въоръжените сили на Украйна да постигнат успех в контранастъплението. Това съобщи колумнистът Лоренцо Кремонези позовавайки се на украинските командири в статия за Corriere della Sera, цитиран от чуждестранни агенции.

„Не сме мръднали и метър от юни и не сме получили нови оръжия от НАТО“, каза полковникът от въоръжените сили на Украйна Сергей Яндулски.

Друг високопоставен офицер от украинската армия в Краматорск, отбеляза, че руските въоръжени сили не са губили време и са се подготвили отлично за настъплението на украинските военни, които не са очаквали, че руската армия ще може да посрещне толкова добре атаката на украинските въоръжени сили. Един от основните проблеми за последните бяха гигантските минни полета.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация проведе брифинг за ситуацията в зоната на "специалната операция". Между другото бяха обявени загубите на въоръжените сили на Украйна по основните направления. Така в южно-донецкото и запорожското направление загубите на украинската армия надхвърлиха 170 души, в Краснолимански те възлизат на над 60, а в Донецк - до 500.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук