Почина майката на рок иконата Джон Бон Джоуви. Карол е издъхнала в медицински център в Ню Джърси във вторник, три дни преди 84-ия си рожден ден, потвърждава PEOPLE.

"Нашата майка беше сила, с която трябваше да се съобразяваме, нейният дух и способността й оформиха това семейство. Тя много ще ни липсва", каза 62-годишният Джон Бон Джоуви в изявление от името на семейството.

Освен че е основателка на фен клуба на едноименната група на сина си, Карол е била предприемач, управляващ няколко бизнеса.

Родена е в Ери, щата Пенсилвания. Записва се в морската пехота на САЩ през 1959 г., където служи на страната си. Там се запознава и с бъдещия си съпруг Джон Бон Джови - старши. 

По-късно двойката се премества в Сейревил, Ню Джърси, където тя и съпругът й създават семейството си. Години след това се установяват в Холмдел, където тя живее до смъртта си.

В интервю от ноември 2020 г. Джон Бон Джоуви признава, че родителите му са му дали "способността да превърне мечтата в реалност".

"Дори и наистина да не си добър в занаята си, ако си вярвал, че си, можеш да работиш върху него", каза той.

"Когато остарях, осъзнах, че това е страхотен подарък, който получих от родителите си. Те наистина вярваха в мантрата на Джон Кенеди за отиването на Луната. "Да, разбира се, че можеш да отидеш на Луната. Просто върви, Джони! И отидох там", споделя фронтменът на една от най-влиятелните рок банди за всички времена, цитиран от "Труд".