Осемте тийнейджъри в Посушие, Босна и Херцеговина, са се задушили от отровния газ въглероден монооксид от отоплително тяло в новогодишната нощ. Това пише "Фокус", позовавайки се на “Макфакс“.

Жестока трагедия: Откриха осем трупа на девойки и младежи в къща за гости ВИДЕО

Според нови подробности, публикувани в местните медии, агрегатът е бил разположен в килер в северната страна на къщата. В килера едната врата е била затворена, а другата полуотворена и е имало прозорец срещу стаята, където са били младежите.По време на разследването е било установено, че прозорецът е бил полуотворен и най-вероятно по този начин отработените газове - въглероден окис, са достигнали до стаята, където са били осемте младежи, пише Dnevni Avaz.Осемте починали са празнували Нова година заедно с още шестима приятели, които са си отишли в съседна къща в четири часа сутринта след партито. Един от тях е намерил приятелите си мъртви в 10 часа сутринта.

Министерството на вътрешните работи на Западнохерцеговинския кантон (ЗХК) и прокуратурата на ЗХК заявиха, че до момента всичко показва, че смъртта е настъпила поради изпускането на токсични газове от агрегата, който се е намирал в килера на вилата

Днес в Босна и Херцеговина е ден на траур, а регионът е потънал в скръб заради загубата на осемте млади живота.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ