Италианският външен министър Луиджи Ди Майо написа в Twitter: „Като избрани да управляваме Италия, ние сме длъжни да защитаваме италианците, поради тази причина и след като предупредихме британското правителство ... предстои да подпишем заповедта за спиране на полетите с Великобритания", пише "Новини Лондон". 

Френската телевизия BFM съобщи, че Франция обмисля спиране на полетите и влаковете от Великобритания. Запознати коментират, че това ще се случи със сигурност през следващите няколко часа.


След Нидерлания, която първа забрани полетите от и до Великобритания, Белгия, Германия, а сега Италия и Франция се присъединиха към карантината забраната мярка. Франция и Белгия, забраниха пътуванията и на  пътническите влаковете под Ламанша свързващ тези държави с Острова.

Пълната карантина в Обединеното Кралство започна да действа в полунощ. Нареждането е, всички да останат по-домовете си, разрешава се излизане за кратка разходка или спорт в парка, пазаруване на храна, пътуване по-работа или за получаване на медицинска помощ.
 



Затварят всички несъществени магазини, фитнеси, фризьорски салони, заповедта е да се стои у дома с някои изключения, изброени по горе. След срещата за която вече съобщихме на Даунинг Стрийт 10 между управляващите, учени и специалисти относно новият, мутирал вариант на вируса, който е по-вирулентен и по-опасен, властите наложиха пълна карантина на най-засегнатите райони.

Световната здравна организация обяви, че е в „тесен контакт“ с британските власти във връзка с възникването на нов щам на коронавируса, предаде Би Би Си.