Настана време да бъдат отменени санкциите на ЕС против Русия и да се установят политически и икономически отношения с Москва, заявил в интервюто си „Strache: Leidige Sanktionen gegen Russland beenden" австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе във вестник Österreich.
 

След като САЩ въведоха нови мита за внос на европейски стоки, ЕС трябва да преосмисли своята позиция относно антируските санкции, пише Щрахе.
 
„Реакцията от страна на ЕС трябва да е последователна, тъй като в създалата се ситуация честната търговия просто е невъзможна” – е категоричен австрийският политик, отговаряйки на въпроса поддържа ли европейските „ограничения на възмездието”.
 
„На първо място тези санкции нанесоха щети на нашата, австрийската икономика. Аз винаги съм предупреждавал, че не бива да тикаме Русия в прегръдката на Китай. Дойде време да се сложи край на тези болезнени санкции и да се нормализират политическите и икономическите отношения с РФ” – констатира Щрайхе.
 
Австрийският вицеканцлер също така съобщи, че лично ще се срещне с Владимир Путин по време на визитата му във Виена на 5 юни и дори вече „предвкусва обмяната на мнения”.
 
Превод и редакция: БЛИЦ