Британка си избра меко казано странно другарче. Лиза Фокстрот от Мърсисайд носи със себе си мъртва лисица на име Исус. Животното загинало, след като било блъснато от кола. Трупът на животното бил открит от приятелите на момичето. След като я препарирали, те я подарили на Лиза за Коледа, съобщава в. "Метро".

Фото © Instagram/babyjesusfox

"Аз, разбира се, станах нейна майка. Тя е като малко дете и се грижа за нея, като че ли е мое отроче. Защо се казва Исус? При избора на името не е имало отрицателна нотка или подигравка. Аз съм католичка, това е просто коледно чудо", споделя момичето.

Фото © Instagram/babyjesusfox

"Препарирането е изкуство, което само запазва красотата й. Никога не бих афиширала жестокост към животните. Исус умря поради злополука и вместо да се разложи отстрани на пътя, създанието получи нов живот", казва още Лиза.

Фото © Instagram/babyjesusfox

Момичето поставя Исус в различни образи и поства снимките в Инстаграм, където почти 3500 абонати следват лисицата. Често Исус копира образи на известни личности и това е наистина смешно.

Фото © Instagram/babyjesusfox

Тази Коледа семейството на Лиза е пълно. Един язовец на име Ейнсли, кръстен на главния готвач Ейнсли Хариот, който е нейна любима знаменитост, се присъедини към нейните животни.
 

Фото © Instagram/babyjesusfox

Въпреки нарастващата популярност в Instagram, Лиза твърди, че не гони брой лайкове. С помощта на лисицата си тя се опитва да покаже, че е добре да не бъдеш като всички останали.Превод: БЛИЦ

Фото © Instagram/babyjesusfox