Френската полицията разполага с ДНК на предполагаемия атентатор, който окървави Лион. Досега никой не е поел отговорност за нападението, при което пострадаха 13 души.

Според радио Франс енфо, полицията е попаднала на ДНК отпечатъци, но все още не сигурно, че те са на издирваното лице. На мястото на инцидента са открити малки количества взривно вещество, каквото е използвано често при самоубийствените атентати през последните години.

Прокурорът на Париж Реми Ейц обясни, че самоделното взривно устройство е било поставено в хартиена торба, пълна с пирони и метални топчета.

Полицията издирва мъж е на възраст между 30 и 35 години, облечен с черен пуловер и носещ тъмни очила. Според някои медии заподозреният е избягал с велосипед, след като оставил взривното устройство.

Досега потенциални свидетели са се обадили в полицията, но мъжът остава в неизвестност. Кметът на Лион съобщи, че трима от 13-те ранени при вчерашното нападение все още на лечение в болница. Един от тях е в сериозно състояние.

Френският антитерористичен отдел започна разследване за вчерашния взрив в центъра на Лион, въпреки че според министъра на правосъдието Никол Белубе е рано да се говори за терористичен акт. 

Мотивите за нападението остават неизвестни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ