Кралица на красотата предприема съдебни действия срещу конкурса "Мис Свят", след като тя е била дисквалифицирана, пише The Sun.

24-годишната Вероника Дидусенко бе коронясана за Мис Украйна, но титлата й беше отнета четири дни по-късно, след като стана ясно, че е разведена и със син.Тя трябваше да продължи да представя страната си на финалите на „Мис Свят“, но бе дисквалифицирана и заменена от друга състезателка.

Вероника твърди, че шефовете на британската франчайз Miss World нарушават Закона за равенството от 2010 г. и поиска те да променят своите "остарели" правила за конкурса.

„Беше наистина унизително, когато бях дисквалифицирана. Бях много разстроена. Трябваше да върна титлата, короната и паричните награди.

Не можех да повярвам, че ще направят такова нещо в днешно време. 

Защо фактът, че имам син и съм била женена да е причина за лишаването ми от наградата? Шокиращо е", недоволства красавицата.

Вероника, която работи като модел, добавя: „Не мога да приема, че тези правила все още съществуват. Те са архаични. Мисля, че те нарушават законите за равенство."