Докато войната продължава в Украйна, Владимир Путин е намерил място където да приюти спътничката си Алина Кабаева, с която имали четири деца. Смята се, че в момента всички са на сигурно място в Европа, пише БГНЕС, позовавайки се на "достоверен източник от списание Page Six".

Руската армия продължава инвазията си. На тринадесетия ден от нахлуването в Украйна град Мариупол бе обсаден, а Харков - бомбардиран. Москва обяви, че от днес 8 март, ще бъдат въведени „местни примирия“, за да се позволи евакуацията на цивилни. Украинският президент обвинява Русия, че е провалила своите хуманитарни коридори, когато най-малко 406 цивилни са убити от началото на войната.

Източникът твърди, че семейството му е в частна и обезопасена хижа някъде в Швейцария и уточнява, че децата на Владимир Путин и Алина Кабаева имали швейцарски паспорт, защото са родени там.

38-годишната Алина Кабаева е една от най-награждаваните гимнастички в историята на художествената гимнастика. Тя има два олимпийски медала, 14 медала от световни първенства и 21 медала от европейско първенство. Рекорд, който й носи прякор „най-гъвкавата жена в Русия“.