Службата по безопасност на Украйна е преминала към по-висок режим на охрана в навечерието на президентските избори в страната. 
В рамките на засилените мерки са дислоцирани бойци от Центъра за специални операции и борба с тероризма, които патрулират по улиците, гарите, автогарите и летищата на цялата територия на Украйна.


По думите на шефа на службата Василий Грицак, също е била задействана бронетехника и безпилотни летателни апарати. 
 "Всичко това е демонстрация на решителността ни незабавно да прекратим каквито и да е опити за провокация с дестабилизация на ситуацията в Украйна. Харесва ли им или не, но аз съм убеден, че изборите в Украйна ще се проведат цивилизовано и спокойно", добавя той. 

За засилени мерки за сигурност в навечерието на изборите съобщават и от Министерство на вътрешните работи на Украйна. 

Днес министърът на отбраната на страната Степан Полторак съобщи за възможни опити за силово вмешателство в изборния процес на Украйна. По думите му, Русия имала намерения да попречи на "честните и прозрачни" избори.
 Първият тур на изборите за президент на Украйна ще се състои на 31 март. На 30 в страната бе ден за размисъл, когато е забранена каквато и да е агитация. 

Ще се явят 39 кандидати, сред които с най-много подкрепа са шоуменът Владимир Зеленски. В челната тройка влизат още сегашният президент Петро Порошенко и бившият премиер на страната Юлия Тимошенко. 

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ