Красивото френско градче Агд, разположено на брега на Средиземно море, е столицата на суинга в Европа. Десетки хиляди двойки посещават мястото всяка година, където разменят секс партньорите си в необуздани оргии.

Французите не гледат с добро око на популярността на Агд, а сега градът се тресе от нов скандал, пише "Телеграф", позовавайки се на Би Би Си. 

Полицията арестува кмета Жил д'Еторе, бивш служител на тайните служби и полицай. Той е обвинен в корупция и прахосване на държавни средства по негова гадателка, известна с това, че може да говори с починали хора. Жената на име София Мартинез също е закопчана от властите.

Ясновидката Мартинез има репутацията на способна да говори с мъртвите. Когато кметът я помолил да го свърже с починалия му баща, тя успяла. Докато правела сеанси, гласът й внезапно се променял и придобивал тона на бащата на кмета.

Аферата между двамата продължила четири години. Твърди се, че кметът е платил пищни ваканции за г-жа Мартинез и нейното семейство, включително в Полинезия и Тайланд, всички с помощта на публични средства.

Жил д'Еторе дори наел няколко души от семейството на любимата му гадателка на работа в общината.

Адвокатите на двамата арестувани отричат, но местните казват, че всичко се свежда до секс в град, в който вече има много от него.

Френски съдия задържа както кмета, така и гадателката в ареста, за да предотврати евентуално манипулиране на свидетели.

София Мартинез е преместена в изолатор, след като е нападната в крилото на единствения женски затвор, като съкилийничките й я обвиняват в магьосничество.