Недостигът на товарни шофьори, които извършват доставките на храни във Великобритания, се усложнява с всяка следваща седмица, като на някои места по магазините на Острова, вече се появиха празни рафтове.

Паниката на Острова расте! Пандемията се разраства - магазините са празни

Армията още преди седмици изяви готовност да се намеси и нормализира сектора, като изпрати на тези позиции униформени шофьори, а от вчера вече е известно, че 2000 военни транспортни специалисти са получили петдневно предизвестие и са поставени в стендабай готовност.

Дейли Мейл пише че те ще бъдат разпределени по територията на страната там, където са нужни, като за целта ще бъдат настанени в хотели, които се намират близо до местата им на бъдеща заетост, уточнява "Новини Лондон".

Шофьорите под пагон, ще се занимават основно с доставките на храни и медицински консумативи, както и с всички товари от първа необходимост, разяснява Тhe Sun.

Смята се че кризата в сектора на доставките е предизвикана основно от така наречената „пингит ковид криза“/„пингдемия“, за която БЛИЦ вече писа, но и липсата на европейци след Брекзит, които доскоро работеха като шофьори на камиони е факт, което със сигурност допълнително утежнява ситуацията.