Нигерийски проповедник влезе в клетка с лъвове, докато енориашите му гледаха спокойно случващото се. По-късно се оказа, че този мъж се явява служител в зоопарка. Видеото стана вирусно и популярно в социалните мрежи, пише BBC.

Така нареченият нигерийски "свят човек" се е затворил в клетка с три лъва, за да демонстрира своята "божествена защита", както в библейската история за Даниил, който е спасен от зверовете от самия Бог.

Мъжът, искал да докаже, че „нищо не може да се случи на Божия човек“, дори уж поканил енориашите си в зоологическата градина, за да станат свидетели на този трик. Той дори успял да пъхне ръката си в устата на едно от животните и излязъл невредим от клетката.

Видеото показва така наречения пастор, облечен в кралско син костюм, който гали ревящи лъвове в тяхната клетка в Нигерия. Очевидно човекът пресъздава библейската история за Данаил, който е хвърлен в рова с лъвове и излиза невредим благодарение на Божието провидение. Както съобщава BBC обаче този човек не е божи човек, а служител в зоологическа градина.

Вместо да се възхитят на трика, хората в коментарите предложиха мъжът да повтори всичко това в националния резерват Масай Мара, но вече с диви лъвове.

„Те трябваше да го заведат при диви лъвове в кенийски парк, на тези лъвове са дадени упойващи вещества“, пише един от тях.

BBC съобщава, че въпреки твърденията, че видеото е заснето в Нигерия, най-вероятно действието се развива в Сомалия.

Организацията също така твърди, че е намерила мъжа, показан на видеото, и той не е лидер на църквата. Репортерите са идентифицирали мъжа като Мохамед Абдирахман Мохамед, служител в зоопарка, разположен в Могадишу, Сомалия, като работи там вече повече от осем години.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук