Рецидивист направи серия от гафове, като се простреля в тестисите докато се е опитвал да крие оръжието си, а в същото време е криел наркотици в ануса си. Камерън Уилсън на 27 години е носил пистолет в предния си джоб, когато оръжието инцидентно е изгърмяло и е пронизало слабините и краката му, съобщава Ню Йорк Пост. 

Уилсън, който е бил осъждан 13 пъти, казал на приятелката си да изхвърли оръжието, преди да го заведе в болницата. В крайна сметка бившият затворник отива в болницата, където балон с марихуана изпада от ануса му докато докторите го оперират, се казва в записите по случая. На мястото пристигнали полицаи заради огнестрелната рана. Те претърсили колата на пострадалия и намерили плик с метамфетамини и кървави дънки. След това полицаите арестували младежа.

По време на задържането си той е бил съблечен и щателно претърсен, когато друг балон с марихуана изпаднал от ануса му. Докато е бил в затвора Уилсън многократно е звънял на приятелката си, за да ѝ каже да не съдейства на полицията, която подслушвала всички тези разговори. Той е бил осъден за притежание на огнестрелно оръжие, притежание на метамфетамини, притежание на контролирани субстанции и четири опита за манипулиране на свидетел. Уилсън може да излезе под гаранцията от 110 000 долара, най-рано на 18 юни.