Военнослужеща от Дворцовата кавалерия на британската армия се измъкна само с мъмрене за секс скандал. Тя е обвинена, че е опитала да изнасили на войник, докато е била пияна, пише The Mail on Sunday, позовавайки се на свои източници. 

Останалите кавалеристи се възмутили. Според тях колежката им е получила толкова снизходително наказание само, защото е жена. 

25-годишната Кори Холмс отишла в казармата си недалече от замъка Уиндзор късно през нощта след като запивала с приятели. 

Тя поискала часовия да я пусне, за да говори с войник, но началникът на караула отказал, забелязвайки, че е пияна. Тогава кавалеристката се промъкнала през друг вход. 

Вече вътре в казармата Холмс започнала да напада сексуално в леглото си войник, независимо на предупрежденията му да престане. Те излезли навън, където жената започнала да се отърква в тялото му и да се опитва да го целуне. Той повикал помощ и дошлият началник на караула го отървал от сексуалната му нападателка.

За случилото се веднага било доложено на старшия по звание, а на сутринта започнало изясняване на инцидента. Кавалеристката и войникът били разпитани, без случаят да бъде предаван на по-високо ниво. 

След като станало известно, че Холмс била наказана само с мъмрене, кавалеристите се възмутили и разпространили информация за инцидента, съобщавайки и на офицерите от военна полиция. Те пристигнали в казармата, за да разследват.

"Момчетата са чувствали, че тя се измъква. Според тях дори само един да е правил същото с жена, щеше да има огромни проблеми, а не само да бъде наказан с мъмрене", разкрива източник от военната прокуратура. 

Не е ясно кой точно е доложил във военната полиция, но се отбелязва, че нападнатият войник бил разстроен от ситуацията и дори бил готов да приеме по-леко наказание за жената, която го тормозела сексуално. 

The Mail on Sunday напомня за друг случай през 2017 година с британски военнослужещ, който се докоснал до гърдите на жена - офицер и получил за това девет месеца затвор, а впоследствие бил уволнен от армията. При това войникът твърдял, че всичко станало случайно. 

Превод БЛИЦ