Руска активистка е нападната с нож от украинка по време на автопробег за Деня на руското знаме в Ларнака, Кипър, пише вестник Phileleftheros.

Трагедията е предотвратена благодарение на действията на други руснаци, които успяват да се справят с пияната жена. Сега срещу нея са повдигнати обвинения.

Инцидентът е станал на 22 август в Ларнака близо до църквата Фанеромени. Група руснаци са се били събрали, за да отбележат Деня на руското знаме. Изведнъж към тълпата се приближава 55-годишната украинка с нож в ръце.

Според свидетели жената е била в силно нетрезво състояние. Тя започнала да заплашва една от руските активистки и я нападнала с нож. Намиращите се наблизо мъже успяват да спрат разгневената жена. Те успяват вземат ножа от ръцете ѝ.

Местните служители на реда арестуват украинката и срещу нея е повдигнато обвинение. 

"Пристигналите на място полицаи задържаха украинката, която ще бъде обвинена в грабеж, носене на нож извън дома, пиянство, хулиганство, нарушаване на обществения ред и носене на оръжие с цел подбуждане към терор", пише Phileleftheros.

Местные правоохранители арестовали украинку и теперь ей грозит уголовная ответственность. Женщине предъявили обвинение в разбое и хулиганстве.  

«На место прибыли сотрудники полиции и задержали украинку, которой будут предъявлены обвинения в разбое, ношении ножа вне дома, пьянстве, хулиганстве, нарушении общественного порядка и ношении оружия с целью разжигания террора», — пишет издание Phileleftheros.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук