Шест члена на едно семейство са били убити при стрелбата в германския град Рот ам Зее. Стрелецът открил огън в къща за гости в 12.15 ч. местно време, съобщава „Дейли Мейл“.
 
По последна информация убиецът е 26-годишен. Оказало се, че той сам е повикал полицията. От там посочват, че мотивът му бил личен.
 


На мястото на трагедията, което се намира близо до ж.п. гарата в града, пристигнали тежко въоръжени полицаи. Шестимата убити и двама тежко ранени лежали пред сградата.
 
Убитите са мъже ба 36, 65 и 69 години и три жени на 36, 56 и 62 години. Според „Билд“, сред жертвите са бащата и майката на стрелеца.
 
Нападателят има разрешително за носене на огнестрелно оръжие. Той повикал полицията, след като приключил със стрелбата, и бил арестуван.
 
Оръжието на престъплението било полуавтоматичен пистолет.
 


Единият от двамата ранени все още е с опасност за живота. Нападателят заплашил и две деца – на 12 и 14 години, на които им е предоставена психологическа помощ.
 
По информация на „Билд“ бащата на убиеца управлявал спортната кръчма и къща за гости “Deutscher Kaiser“, където се разиграла трагедията. Майката му живеела отделно. Част от жертвите били от района на Офенбург.Превод и редакция: БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!