Кметът Виктор Уго Соса на мексиканския град Сан Педро Уамелула по стара традиция се ожени за 7-годишно женско алигаторче на име Малката принцеса.

За тържеството влечугото беше облечено в бяла рокля, а челюстите му бяха превързани за безопасност. Празнично облечен, Соса танцувал в прегръдка със своята булка и не пропуснал целувката. Церемонията бе придружена от силна музика.

Отбелязва се, че Малката принцеса в ритуала представлява Майката Земя, а бракът ѝ с местен лидер символизира единението на човека с божественото. По този начин градът се надява да си осигури изобилие. „Молим природата да ни даде достатъчно дъжд, достатъчно храна и да имаме риба в нашата река“, обясни Соса.

Кметовете на Сан Педро Уамелула се женят за влечуги всяка година по традиция, която е запазена от 18 век. Местните смятат, че това носи късмет на рибарите, информира "Нова". Така през 2017 г. предишният ръководител на града Виктор Агилар се ожени за женски крокодил като част от церемонията.

По-рано беше съобщено, че в Бразилия жена, която мечтаеше за семейство, се омъжи за парцалена кукла, създадена от майка й. Тя също така заяви, че е родила дете от играчка.