„Много съм жив! “ това казaл Дули Чанд на 102 години пред властите, съобщават индийски местни медии. Причината е, че човекът се оказвал без средства, тъй като го смятали за мъртъв.

Дули Чанд от град Рохтак се появи пред медиите, за да докаже, че е жив. По-късно той организира шествие в града в подкрепа на твърдението си и призова правителството да възстанови пенсията му възможно най-рано.

Доказателства за самоличността му, включително неговите лични документи и банкови извлечения, бяха представени пред медиите, за да удостоверят, че той все още е жив.

„През март спряха да ми изплащат пенсия за старост, защото в архивите на индийските власти пишеше, че съм починал“, казва Чанд.

„Оттогава напразно се опитвам да докажа, че съм жив“, оплаква се той.

Навийн Джайхинд бил един от участниците във фалшивото сватбено шествие. Той обяснява, че е откликнал на сватбената покана, за да помогне на Чанд.

"Досега сме се свързали с няколко държавни служби и дори сме организирали пресконференция, но досега всичко е напразно", казва той.

„Тогава решихме да организираме сватбено шествие, за да привлечем общественото внимание към проблема на Чанд“, каза Джайхинд.

След като фалшивото сватбено видео станало вирусно в социалните медии, социалният работник получил няколко телефонни обаждания от хора, които се оказали в подобна ситуация с упоритата индийска администрация.