В мрежата се появиха нови кадри с издевателства над заловен руски войник, който е заплашен да бъде застрелян, защото не иска да извика "Слава на Украйна".

Въпреки угрозата да бъде разстрелян от неприятеля, руснакът не се пречупва и запазва своя боен дух.

Украинското МО гърми: Ликвидиран е прочут чеченски генерал в битката за Киев

"Слава на Русия, а не на Украйна!" - отговаря безстрашно раненият войник. 

"Украинските нацисти безуспешно се опитват да сломят морално пленените ни бойци", са най-често срещаните коментари в руски нет.

По-рано днес говорителят на руското Министерство на отбраната генерал Игор Конашенков предупреди, че всички замесените в насилие над пленени руски военнослужещи ще бъдат открити и ще понесат тежки наказания за престъпленията си.

Генерал Конашенков за първи път обяви за загинали, ранени и пленени руски бойци и се закани на Киев, че...


Знаем как украинските нацисти се отнасят към малцината пленени руски военнослужещи. И виждаме, че мъченията и изтезанията са същите като тези на германските нацисти и техните слуги-полицаи от Украйна по време на Великата Отечествена война.

Записват се и се идентифицират лица, гласове, телефонни номера, техните координати, IP адреси, както и кореспонденцията на всички украински националисти, замесени в издевателствата над пленените военнослужещи от руските въоръжени сили, отбеляза той. 

„Това важи и за лидерите на киевския режим и техните изпълнители, които директно призовават за тормоз над руските военни в нарушение на конвенцията за третиране на военнопленниците. Всички вие ще бъдат открити и неминуемо ще понесете тежка отговорност”, каза говорителят на Министерството на отбраната генерал Игор Конашенков.