Сирийската армия и нейните съюзни формирования продължават настъплението си в провинция Сувейда, независимо от присъствието на американски сили в региона. Според ливанската агенция AMN, настъплението проникнало дълбоко в държаните от „въоръжената опозиция” земя близо до границата с Ирак.
За последните 4 денонощия сирийската армия, отрадите „Хизбула” и иракските формирования овладели почти 100 кв км в източната част на провинция Сувейда. Това принудило САЩ да разпоредят на подразделения от Свободната сирийска армия да изоставят редица позиции, за да избягнат сблъскването.
 
Най-големи са успехите край Ат-Танф и шосето Дамаск – Багдад, като местни източници съобщават за забелязани в небето руски изтребители Су-30.
 
По-рано беше съобщено, че не всички бойни действия на сирийската армия и нейните съюзници са съвсем успешни, тъй като при тяхното придвижване към граничния пункт Ат-Танф коалицията на САЩ бомбардирала военния конвой, тъй като се приближил твърде близо до силите на коалицията.
 
Независимо от намесата на САЩ, сирийската войска и нейните съюзници показват готовност да продължат настъплението към иракската и йорданската граници, което се заявява в свидетелства на Народните сили за самоотбрана на Ирак (опълчението „Хашд аш-Шааби”) от двете страни на границата.
 
Превод и редакция: БЛИЦ