Един полицай, трима цивилни жители и двама заподозрени са загиналите след многочасовата драматична ситуация в Джърси Сити.

39-годишният полицай Джоузеф Сийлс е бил застрелян и убит от двама неназовани заподозрени, които след това отвлекли товарен автомобил, убивайки трима цивилни в магазин за вино, информира "Дейли Мейл". Стрелците впоследствие са инициирали продължителна престрелка с полицията преди да бъдат ликвидирани.

Шокиращо видео от очевидец показва момента, в който друг полицейски служител е ранен от стрелба от мощните пушки на заподозрените по време на инцидента.Джоузеф Сийлс е женен баща на пет деца, член на отдела CeaseFire, специален екип, който се опитва да деескалира насилието с оръжия и да премахне огнестрелното оръжие по улиците.Около 12.30 ч. местно време Сийлс се приближил до двамата заподозрени около гробище като част от разследване и бил застрелян, според шефа на полицията в Джърси Сити Майкъл Кели.

От последните минути: Кървава престрелка в САЩ със загинали, сред които и полицай ВИДЕО

Заподозрените, за които полицията твърди, че и двамата са били мъже, въпреки предишните съобщения, че има и жена, след това са се насочили с отвлечената машина в магазина, убивайки там трима цивилни, преди да умрат в дългата престрелка със служителите на реда.

Полицията твърди, че към този момент не разполагат с доказателства, че инцидентът е свързан с терор или престъпления от омраза и че ситуацията е приключила.Инцидентът е ужасил жителите, като стрелбата се е чувала часове наред, а най-малко двама полицаи са били ранени. И двамата са прегледани и освободени от болницата в добро състояние.

Произшествието бе свързано и с противоречиви информации за стрелците, броя им и последователността на събитията, като все още много от детайлите продължават да се изясняват.

Според информацията на ABC, стрелбата е започнала поради неуспешна сделка за закупуване на наркотици.

Превод и редакция: БЛИЦ