Датският милиардер Андерс Холш Повлсен, който загуби три от четирите си деца по време на атентатите в Шри Ланка, се срина на погребението им. Вижте какво изпуснаха убитите в Шри Ланка деца на един от най-богатите хора в света 

Той се сбогува с децата си в родния си град Аархус. Алми, Агнес и Алфред бяха положени в бели ковчези, обсипани с цветя.Към тях бяха завързани цветни балони.

В ритуала по изпращането на дечицата се включи също датската принцеса Мери и премиера Ларс Расмусен.

Трагедията със семейството на един от най-богатите хора на Дания се разигра по време на великденските празници. Заедно със семейството си Поулсен заминал за Шри Ланка, където отседнал в баровския хотел Шангри Ла. Именно той бе сред единия от обектите, избрани от атентаторите.

Ужасяващото нападение преживяха само родителите и четвъртата им дъщеричка Астрид. Самият Повлсен също бил ранен. 

По време на погребението милиардерът прегръщаше през цялото време съпругата си, до тях плътно беше и дъщеричката им Астрид. 

Принцеса Мери не издържа на тъжната гледка и се разплака. 

Повлсен е собственик на мрежата Bestseller и притежава и по-голямата част от акциите на Asos. Неговото състояние се оценява на 5 млрд. паунда, а само няколко дни преди атентата Андерс разказа за плановете си да остави цялото си имущество на децата си след смъртта си.

Превод БЛИЦ