Когато стопанинът на малко чихуахуа с прякор Пакито умира преди шест години, кученцето започнало да тъгува. През цялото време не спряло да търси мъжа, който го отгледал. Реакцията на Пакито, когато помирисал вещите на починалия си стопанин, е затрогваща.Тази история стига до медиите благодарение на семейството на мъжа. Племеничката му Евелин Кастро разкрива, че Пакито и чичо й били неразделни. Той носел кученцето навсякъде със себе си и между двамата била изградена невероятно връзка. За нещастие тя не продължила дълго.Когато преди шест години мъжът починал, Пакито се променил, започнал да тъгува, дълго време отказвал да се храни. Семейството на покойника правило всичко възможно да утеши сладкото кученце, но то не можело да забрави мъжа. 

Неотдавна племеничката му подреждала стари вещи, сред които намерила и дрехи на чичо си. Реакцията на Пакито, когато усетил мириса им, просто не можела да се изрази с думи. Той веднага изтичал в стаята, където били дрехите, опитвайки да вдиша познатия мирис. 
"Пакито дълго лежеше върху дрехите на чичо, миришеше ги и сягаш ги прегръщаше с лапички", разказва Евелин. 
 


Оказало се, че дори и след тези дълги шест години кученцето не било забравило мириса на стопанина си. Роднините не могли да сдържат емоциите си в този трогателен момент. "Той не искаше да се разделя с дрехите, не ни пускаше да ги вземем, беше много затрогващо", признават те. 

Превод БЛИЦ