Бившият вицегубернатор на Санкт Петербург по жилищно-комуналните услуги Сергей Козирев се опита да избяга от инспекторите на КАТ с Бентли, но беше задържан от полицията в ловната си хижа в Ленинградска област. Това съобщи пред чужди агенции източник от правоохранителните органи.

На 26 януари следобед пътните полицаи спряха шофьор на "Бентли" на 160-ия километър на магистрала "Скандинавия" заради признаци на нетрезво състояние. Мъжът е помолен да се прехвърли на служебен автомобил. Няколко минути по-късно бившият служител, под пресилен претекст, излезе от полицейската кола и, качвайки се в колата си, се втурна към Виборг.

След няколко часа издирване беглецът е намерен на територията на ловно стопанство край село Великое, Виборгски район, Ленинградска област. На улицата полицията намери познато Бентли, което между другото струва 40 милиона рубли. А в една от ловните хижи е открит собственикът на колата.

По време на ареста той се опита да се съпротивлява, но в резултат на това беше отведен в полицейското управление на Виборг. Тестът с дрегер е показал положителен резултат: 1,097 промила. На Козирев са съставени административни протоколи за неподчинение на законното разпореждане на полицейски служител, неизпълнение на искане за спиране на автомобила и неспазване на правилата за движение. Той получи пет дни административен арест.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук