Китайската полиция разпространи снимка на издирвана престъпничка. Фотосът обаче предизвика неочакван ефект и вместо да издирват измамничката, потребителите  в социалните мрежи започнаха да се възхищават на красотата й. Мнозина дори побързаха да обявят Цинчен Цзинцзин за най-красивата престъпничка в Китай.

Полицията в град Мианян издирва младата жена за т.нар. „чаени измами“. Традиционно измамата включва красива жена, която успява да омае жертвите, а след това съучастниците й ги обират. Смята се, че бандата на красавицата е действала поне от година и половина. Не се знае точната възраст на Цинчен, но нейни бивши колеги твърдят, че е около 19-годишна.

Момичето било много общително, гордеело се с външността си, но заради възрастта си не било възприемана сериозно. След вълната от коментари под снимката на Цинчен, полицията в Мианян също реагирала с иронична забележка: „Да си красива не е проблем, но да използваш външността си за престъпления – не е хубаво.“

Това не е първият случай, престъпник се прочува заради външността си. През 2014 година в истински хит се превърна Джереми Мийкс. Той беше обявен за най-красивия престъпник в САЩ, а стотици американки му се обясняваха в любов. След излизането си от затвора Джереми сключи договор с модна агенция, а тази година стана баща не бебе от богата наследница.